• Innowacje i przyszłość żywności – projekt SUP-RIM na międzynarodowej konferencji

    08.10.2024

    Innowacyjne technologie, zrównoważony rozwój i współpraca naukowa były głównymi tematami poruszanymi podczas tegorocznej, jubileuszowej edycji Międzynarodowej Konferencji „Jakość i Bezpieczeństwo w Łańcuchu Produkcji Żywności” . Wydarzenie, organizowane przez UPWr we współpracy z Polskim Towarzystwem Technologów Żywności, zgromadziło niemal stu badaczy oraz przedstawicieli przemysłu z całego świata, od Europy po tak odległe kraje jak Chile, Indie czy Sri Lanka.

  • Sesja SUP-RIM na 10. Międzynarodowej Konferencji „Quality and safety in food production chain”

    02.09.2024

    W ramach konferencji poświęconej zapewnieniu najwyższych standardów w produkcji, analizie i dystrybucji żywności, zaplanowana jest sesja specjalna dotycząca realizacji zadania badawczego pn. „Sieć Badawcza Uczelni Przyrodniczych na rzecz Rozwoju Polskiego Przemysłu Mleczarskiego – Projekt Badawczy”- SUP-RIM. Konferencja odbędzie 12-13 września we Wrocławiu.

  • Byliśmy obecni na Naukowym Pikniku u Przyrodników

    05.07.2024

    Na wrocławskich Pawłowicach, 11 maja odbył się Naukowy Piknik u Przyrodników, zorganizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego oraz Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Wydarzenie było częścią obchodów 20-lecia wstąpienia Polski do Unii Europejskiej oraz Dni Otwartych Funduszy Europejskich.

  • Warsztaty w Radomierzu: Mleczne napoje fermentowane – właściwości i wykorzystanie kulinarne

    05.07.2024

    28 maja w Stacji Badawczo-Dydaktycznej w Radomierzu odbyły się warsztaty dla młodzieży szkolnej pt.: „Mleczne napoje fermentowane – właściwości i wykorzystanie kulinarne”. Poprowadzone zostały przez pracowników Katedry Żywienia Człowieka, Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

  • Warsztaty sensoryczne dla uczniów technikum gastronomicznego w Oławie

    05.07.2024

    W połowie czerwca uczniowie technikum gastronomicznego z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Oławie mieli okazję uczestniczyć w warsztatach sensorycznych pt. „Rozpoznawanie oraz ocena organoleptyczna mleka i produktów mlecznych”.